Seneste nyt fra Dronninglund IF Håndbold

Læs om Dronninglund IF Håndbolds kampe og resultater

En duft af ligahåndbold i pokalkamp

20. juli 2021

Håndboldkvinderne fra EH Aalborg skal fredag aften for første gang i ilden i den nye sæson, når de forsvarende sølvvindere fra pokalturneringen gæster Nørresundby Idrætscenter i Santander Cuppen.

Af Stefan Holmager Larsen

Endelig! For første gang i lange tider bydes der fredag aften atter op til håndbold i Nørresundby Idrætscenter, når det lokale 1. divisionshold fra EH Aalborg spiller sæsonens første betydende kamp. 

- Vi glæder os til at komme i gang. Selvom vi har spillet en del træningskampe, så er det jo nu, at der er noget på spil, og det bliver enormt spændende at måle sig med et ligahold, og også med et hold, der normaltvis er stærkt i pokalsammenhænge, lyder det fra EH Aalborg-træner Allan Heine.

Selvom det nordjyske hold i sidste sæson akkurat missede kvalifikationen til landets bedste håndboldrække, så får Aalborg alligevel en smag af ligahåndbold, når sidste sæsons slutspilshold fra Nykøbing Falster kommer på besøg. Med en lang række stjerner som Kristina “Mulle” Kristiansen, Johanna Westberg, Cecilie Greve og Emilie Steffensen bliver der da også nok at se til for hjemmeholdets spillere, der skal spille op til deres allerbedste, hvis de skal kunne hænge på holdet fra Sydhavsøerne, der i sidste sæson nåede hele vejen til pokalfinalen, inden holdet måtte se sig slået af Odense Håndbold.

- Det er virkelig en hård opgave, vi får lov til at starte på. Nykøbing har altid været rigtig stærke, og det er med høj fart og tempo i bolden. Skal vi have nogen som helst chance, så skal vi være rigtig, rigtig dygtige til at omsætte de muligheder, som vi får, for hvis vi misser de chancer, så går det simpelthen så stærkt, at det kan være svært at følge med, og så vil afstanden blive for stor, siger Allan Heine.

EH Aalborg og NFH er i øjeblikket blandt de sidste 16 tilbageværende hold i turneringen, men selv hvis det ikke skulle lykkes nordjyderne at spille sig videre til kvartfinalerne i kampen, der på forhånd ser ud til at blive Davids kamp mod Goliath, så vil det ikke nødvendigvis være en ren katastrofe.

- Som træner er succeskriteriet, at vi leverer en god kamp set over 60 minutter. Der skal vi efterfølgende kunne sige, at her spillede vi fint, og vi fik udnyttet de kompetencer, som vi nu engang har i truppen. Så vil vi selvfølgelig gerne vinde kampen, men det er mere sekundært. I mine øjne lige i øjeblikket er det mere vigtigt, at vi skal kunne levere et godt håndboldprodukt, lyder det fra Allan Heine.

Den nordjyske træner kan da også fortrøstningsfuldt se tilbage på sidste sæsons pokalkamp mod ligaholdet fra Silkeborg Voel, hvis han vil mindes om sit holds kvaliteter. I en tilsvarende kamp mod overmagten lykkedes det nemlig EH Aalborg at trække kampen ud i to omgange forlænget spilletid, inden ligaholdet kunne juble over sejren.

Kampen mellem EH Aalborg og Nykøbing Falster Håndbold spilles klokken 19.00 i Nørresundby Idrætscenter. Billetter kan købes for 50 kroner og inkluderer en gratis fadøl fra Søgaards Bryghus.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram