Dronninglund Håndbold er stolte af ”deres” 2 A-landsholdsspillere.

Presseomtale af Stine Jørgensen og Julie Aagaard:

Dronninglund Håndbold er stolte af ”deres” 2 A-landsholdsspillere.

 

En Ny Start” præsenterede den bruttotrup, der skal føre det danske kvindelandshold ind i fremtiden – med VM på hjemmebane i december 2015 og OL i Rio de Janeiro året efter som de helt store håb.
Heri var Stine Jørgensen 22 år og Julie Aagaard 20 år fra Dronninglund.

Det var en meget glad og stolt formand for Dronninglund Håndbold Torben Pedersen, som kunne se med på TV og følge det nye Danske Kvindelandshold i fjernsynet vinde over Frankrig, Rusland og Norge her i GF Forsikring Golden League turneringen i oktober 2012. På landsholdet fandtes nemlig 2 piger, som har fået deres håndboldopdragelse i Dronninglund Håndboldafdeling, nemlig Stine Jørgensen og Julie Aagaard.

At det netop er lykkes for Dronninglund Håndbold at få spillere helt op på dette niveau er stor glæde for os alle i klubben. En håndboldopdragelse i Dronninglund består såvel af håndboldtræning som frivilligt arbejde og deltagelse i vores store internationale stævne nemlig Dronninglund Cup. Og det er netop hvad disse piger har gjort igennem alle deres år i klubben.
Der skal ikke herske tvivl om, at både Dronninglund Cup og klubbens ihærdige arbejde, har medvirket til de 2 pigers succes, og der er allerede flere talenter på vej.

Det er bestemt ikke kun vores fortjeneste i håndboldklubben, at de er kommet så langt i deres håndboldkarriere siger Torben Pedersen, der skal ikke herske nogen tvivl om, at de begge har været ihærdige med deres træningsindsats, ellers var de jo heller ikke nået så langt. Det er og bliver til stadighed et hårdt slid at spille på så højt et niveau, men begge piger har haft viljen til det og altid haft en fantastisk forældreopbakning og uden deres hjælp og opbakning var det aldrig gået, udtaler Dronninglund Håndboldafdelings formand Torben Pedersen.

Der arbejdes ihærdigt på, at begge pigerne vil blive hyldet i Dronninglund-hallerne i den nærmeste fremtid, hvor der vil blive mulighed for at få autografer og en snak med vores 2 A-landsholdsspillere.

 

Stine Jørgensen – 22 år.

Stine startede allerede som 5-årig med håndboldspillet i Dronninglund Håndboldafdeling. Hun kommer fra en glad håndboldfamilie. Stines familie har en gang spillet lidt håndbold, helt tilbage til mormor!

Stine startede som 16-årig i Aalborg DH, hvor talentudviklingsholdet blev styrket med hendes indsats. Endvidere har hun været med i DHF´s  talentudviklingsprojekt  i årene 2006-2010, altså 5 år. Hun blev hurtigt udtaget til U-landsholdet, hvor hun opnåede 23 kampe og scorede 43 mål. Stine har været med på A-landsholdet det sidste års tid, og det er blevet til 27 kampe, og hun har scoret 33 mål, hvilket må siges at være særdeles flot. Hun har nu fast plads på A-landsholdet. Efter Stine kom til Aalborg DH, har hun indtil videre valgt at fortsætte hendes karriere her, hvor hun føler sig godt tilpas.

Stine spiller i øjeblikket håndbold på hendes 17 år, hvoraf de 5 år har været som professionel.

Stine tog en 4-årig studentereksamen – Team Danmark på Nørresundby Gymnasium og blev student i 2010. I øjeblikket er Stine ved at uddanne sig til ergoterapeut og forventer at være færdig i 2015.

Julie Aagaard – 20 år.

Julie startede også som 5-årig med håndboldspillet i Dronninglund Håndboldafdeling. Hun kommer fra en familie, hvor mor og far også altid har spillet håndbold, så det ligger altså i generne. Hendes søskende spiller selvfølgelig også håndbold.

Julie startede allerede som 14-årig i Aalborg DH´s talentsystem og fulgte det hele vejen op igennem ungdomsrækkerne op til Ligaholdet i Aalborg DH.  Ydermere deltog hun i kredstræninger og talenttræninger i DHF´s system, hvor hun kom med på Ungdomslandsholdet og eliteudviklingsprojekt i perioden fra 2008 til 2012 (sluttede her i sommeren). Her blev det til 38 U-landskampe, hvor hun scorede ikke mindre end 165 mål. Senest er det så blevet til 2 A-landsholdkampe, så nu bliver det spændende at følge hendes videre færden i de rød-hvide farver.

Julie spiller i øjeblikket håndbold på hendes 15 år, hvoraf de 5 har været som professionel.

Julie tog en 3-årig studentereksamen på Aalborg Hus gymnasium og blev student i 2011.                         Julie stoppede i Aalborg DH i sommeren 2011, hun ville prøve kræfter med ”store” Viborg HK.  En lærerig oplevelse. Julie spiller nu i SK Aarhus samtidig med at hun studerer enkeltfag på Aalborg Studenterkursus med henblik på en universitetsuddannelse næste år enten medicin eller biologi og idræt.

 

 

Stine og Julie har fulgtes af i en meget lang periode gennem mange træningspas og håndboldkampe såvel i Dronninglund som i Aalborg DH. De har haft hinanden at støtte sig til, hvilket har været godt for dem hver især. De har været fra hinanden i ca. 1½ år, og nu ser det så ud som om de igen forenes på håndboldbanen og i træningslokalet – nemlig på A-landsholdet – i DE RØDE og HVIDE farver – hvor de skal slås for DANMARK. ET STORT TILLYKKE TIL DE 2 PIGER.

Trænerudtalelse:

Aalborg DH´s cheftræner Allan Heine, som har fulgt Julie og Stine’s udvikling gennem mange år, har udtalt følgende om de 2 Dronninglund piger!

Allan Heine er en træner som begge piger har store roser til, og har været utrolige glade for i deres håndholdliv.

Stine og Julie har begge været igennem ADHs talentsystem, og det var tydeligt fra starten, at de begge havde noget af det der skulle til, for at komme langt. Personligt har jeg arbejdet med disse to unikke talenter igennem deres tid i Aalborg. De har hele tiden søgt nye grænser for at udvikle deres talent, og det er en af grundene til, at de nu begge har fået debut på det danske A-landshold.

I deres tid i Aalborg har jeg gjort meget ud af, at deres individuelle kompetencer hele tiden skulle udfordres. Det har i perioder måske givet nogle formdyk og frustrationer, men på den lange bane har det været med til at skabe de fantastiske håndboldspillere de er i dag. Træningsplanlægningen har ligeledes været et meget vigtigt incitament for deres udvikling. Der skal trænes meget for at nå dertil hvor de er i dag. Dog skal der også være et godt miks af alle parametre, så som den fysiske træning, tekniske træning, taktiske træning og ikke mindst den mentale forberedelse til det at være professionel idrætsudøver.

Jeg glæder mig personligt meget til at følge deres karriere – de bliver og er et kæmpe aktiv for dansk damehåndbold.

Sluttelig er det med stor glæde, at Dronninglund Håndboldafdeling har været med til at opfostre
2 piger til vores A-landshold, udtaler formanden Torben Pedersen.

Se mere her

Check Also

Pressemeddelelse – Dronninglund Cup 2021 annulleres !!

Pressemeddelelse  – Dronninglund Cup 2021 annulleres !! Det er med tungt hjerte, at vi i …

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.